kliknutím na obrázky
je zvětšíte


 

28. ledna 2017

Bruslení - brněnská přehrada

                         

 

Zúčastnili se: Surďa, Žán, Jirka, Šimon a Fido

 
       
 

         V sobotu 28. ledna jsme se vypravili na zamrzlou brněnskou přehradu, abychom se po dlouhé době alespoň v omezeném počtu potkali a trochu se vyřádili na bruslích.

     Sraz jsme si dali po obědě u kotvy v přístavišti. Všichni dorazili včas, tedy až na Míru, který se na poslední chvíli rozhodl našeho výletu nezúčastnit a zbaběle zůstal v teple domova. Od kotvy jsme se vydali na cestu k odmetenému okruhu uprostřed přehrady, nazuli brusle a vydali se na led. Bohužel jsme měli dohromady na pět účastníků pouze čtvery brusle, nicméně Surďa po objetí prvního kolečka s bolestí v zádech předal brusle Fidovi a víc už po nich netoužil.

     Po lehké projížďce na okruhu se nám podařilo nalézt odmetený prostor na ledu, který byl více než vhodný na hokej. I se skromným vybavením v podobě čtyř párů bruslí a tří hokejek na pět hráčů se nám podařilo sehrát velice kvalitní hru. V zápalu hry jsme zapomněli počítat skóre, ale nejspíš vyhrál Fido se Žánem. Čas rychle ubíhal a začínalo se lehce stmívat. Fido, Žán a Šimon se rozhodli, že si ještě jednou objedou okruh a poté se půjdeme ohřát do restaurace.

     Zde jsme trochu proschli a ohřáli u čaje a dobré polévky. Protože už byla spousta hodin, pomalu jsme se rozloučili a každý z nás svou cestou mířil domů.

 
 

Text: Surďa     Foto: Fido