kliknutím na obrázek
jej zvětšíte


 

29. dubna - 1. května 2017

"Čarodějnice se štětkami"

                          ... Klub instruktorů TK Delfín a jarní brigáda na Obůrce

 

 

Zúčastnili se: Fido, Surďa, Satelit, Jana M., Žán, Lucka, ...  a chvíli taky Hanka, Medvěd a Jirka
                       pozn.: Konďa (Adam B.) svoji účast na poslední chvíli zrušil z průjmových důvodů

 
       
 

     Klub instruktorů si nedopřál dlouhý odpočinek po nedávné velikonoční brigádě na Lipnici a opět vyrazil pracovat. Tentokrát na naši základnu v Obůrce.

      Bylo zde třeba vymalovat jednu ložnici, obrousit a přelakovat alespoň část postelí, posekat trávník a sestříhat keře a uklidit v okolí budovy.  Kromě toho fůra dalších „drobností“, jako např. obrousit a natřít lednici, vyměnit lišty kolem kuchyňské linky, instalovat dvě nové krásné dřevěné okenice na stará okna před hlavními dveřmi,  opravit dlaždice a sloupané nátěry, umýt okna a kryty všech světel ... mimo jiné popřát Janči k jejím osmnáctým narozeninám J.

      První část nadšenců, tvořená Fidem, Surďou a Sáťou, vyrazila v sobotu časně ráno z Říčan. Na nic se nečekalo a hned se všichni dali s chutí do práce. Nejdříve bylo potřeba ze zdí ložnice seškrábat původní barvu, což byla práce poměrně namáhavá, ale naštěstí brzy přijela Lucka a vydatně nám pomohla.

      Kolem jedné hodiny odpoledne se ozvala věta, kterou všichni s radostí uvítali: „Pojďte se najíst!“ Na oběd byl vynikající guláš od Hanky a všichni si pochutnali. Někteří až příliš, jelikož se po takovém obědě špatně vstává ze židle J.

       Po obědě za námi přijela Janča se Žánem a všichni neúnavně pracovali až do šesté hodiny večerní, kdy nás čekala večeře, v podobě tortilly s řízkem a zeleninou. Poté nás bohužel musela Lucka opustit a my pokračovali bez ní.

        Ačkoliv měl Fido v rozpisu práce plánované přestávky a čas na výlet do okolí, nějak na to pozapomněl. Čas rychle ubíhal, bylo půl jedenácté v noci, kdy Fido teprve přerušil práci a zavelel, že se půjdeme projít na rozhlednu. Na výlet šli všichni, až na Žána, který tvrdě usnul.

       V podobném, avšak už volnějším,  stylu probíhal i druhý pracovní den, kterým byla neděle. K obědu jsme měli smažené řízky. Jana nás opustila, Surďa si na chvíli odběhl do posilovny a večer naše řady rozšířili Hanka, Medvěd a Jirka.  Zbytek večera jsme věnovali pečení různých pochutin z listového těsta, hrám a hudbě a zbylou práci odložili na poslední den.

      V pondělí už jsme jen dokončovali a uklízeli. Po obědě (výborných zapečených špagetách s kuřecím masem) jsme doprovodili  Žána na autobus a ještě se šli krátce projít do okolí. Po odpolední kávě jsme nasedli do aut a také zamířili k domovu.

       Naše základna v Obůrce je po tomto víkendu zase o něco hezčí. Už se těšíme na další akci! A co vy? Pojedete taky?     

    

 
 

Text: Surďa (zejména pasáže o jídle)

         Medvěd (doplnil Surďův text informacemi o práci)

Foto: Fido ... a kol.