kliknutím na obrázek
jej zvětšíte


 

27. - 30. září 2018

Podzimní brigáda na Obůrce

 

 

Zúčastnili se: Šimon, Žán, Jana, Sáťa, Kuba, Surďa, Adam, Danda, Jirka, Hanka, Méďa, Fido a Koza Horská. Alespoň na chvíli se k nám ještě přidalo 5 Jedliček a také Marťa a Janča Ruttkayovy.                       

 
       
 

     S koncem září opustila naši základnu na Obůrce poslední škola a skončila tak nepřetržitá tříměsíční řada nejprve táborů a pak hned středoškolských adaptačních kurzů.  Stává se již tradicí, že se na konci letní sezóny vypraví většina našich vedoucích na naši Obůrku trochu vymalovat, něco opravit a hlavně pořádně uklidit.

      Ve středu odjela poslední škola a už ve čtvrtek večer jsme, tentokrát na prodloužený sváteční víkend,  nastoupili my. První večer se nic moc nepracovalo. Když jsme se všichni sešli, Fido zahájil poradu a rozdělení prací. První večer jsme ještě strávili v klidu u kytar ... jako bychom tušili, že další večery  si už nebude kde sednout.  

      V pátek ráno po vydatné snídani to začalo!

Vyklízení, škrábání a následné malování všech přízemních prostor (spol. místnost, chodba a kuchyně). Nejen stěny primalexem, ale i obnova olejomaleb.  Další skupina venku nejprve důkladně čistila a následně natírala betonovou zídku podél celého plotu.

      Z dalších prací nesmíme zapomenout na obnovu a výměnu propagačních fotek  na všech nástěnkách, výměnu stropních svítidel na všech chodbách, výměnu všech WC prkýnek, umytí všech oken a také postelí, úklid venkovního rajónu a posekání trávy. V neposlední řadě obnovení žlutých bezpečnostních čar na schodech a nový rozvod elektroinstalace ve skladu a v garáži.  

       A pak to všechno zase poklidit, umýt a nastěhovat zpět!

      Výborné jídlo nám po celé tři dny připravovala Hanka – měli jsme např. výborný masový guláš, bramboráky, smažák, tortily a v sobotu večer nám Surďa ugriloval kuřata. Mňam.   

       I když jsme se od ráno do pozdního večera téměř nezastavili, byla u toho všeho také samozřejmě spousta legrace.  

        Díky všem, kdo se zúčastnili, za obrovský kus práce a pohody, která nás po celý víkend neopustila. Naše základna na Obůrce je zase o něco krásnější! 

                                                                 Fido